Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı ile ilgili sunum yaptı. Bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlayabileceğini açıklayan Özvar, bireysel eğitimin de yer aldığı hibrit seçeneğin ise Nisan ayı başından itibaren değerlendirileceğini duyurdu.
YÖK Başkanı Özvar, üniversitelerin 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı hakkında açıklamalarda bulundu. Özvar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
*YÖK camiamızın bundan sonra depremin yaralarını sarmak için üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini vurgulamak istiyorum. Depremden doğrudan etkilenen 11 ilde yükseköğretimin durumunu değerlendirmek istiyorum. Bölgedeki üniversiteler öğrencilerin yüzde 9'unu örgün eğitime alıyor. Maalesef öğrencilerimiz ve personelimiz arasında da kayıplar var. Birinci derece yakınını kaybetmiş öğrenci ve personelimiz var. Bu aşamada kayıp kişi sayısı ile ilgili bir açıklama yapmayı uygun bulmuyoruz.
*YÖK olarak depremin olduğu günden itibaren tüm üniversite yönetimleri ile birebir temas halindeyiz. Bu iletişim sayesinde bölgedeki öğretmen ve öğrencilerin durumu hakkında bilgi topladık. Bu bilgiler sürekli güncellendiği için bu rakamları size doğru bir şekilde ifade edemiyoruz. AFAD bu konuda resmi açıklamalar yapacak. Deprem nedeniyle hayatını kaybeden üniversitelerimizin sayısı üniversitelerimizin toplamı kadardır. Hemen hemen tüm üniversitelerimiz depremden etkilenen ve kötü etkilenen öğretim üyeleri, öğrenciler ve paydaşlarla dolu.
*Önceden 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı'nın uzaktan bitirilmesine karar verilmişti. Eğitimin bir an önce normalleşmesini sağlamaya çalışıyoruz. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı ile sınırlı olan önlisans, lisans ve yüksek lisans eğitimlerinde bazı kararlar alınmıştır.
20 ŞUBAT TARİHİNDE BAŞLIYOR
*Bahar yarıyılı 20 Şubat'ta okulların kararı ile başlayabilir.
*Eğitim yüz yüze programlarda devam etmektedir.
*Depremin olduğu illerdeki üniversitelerde uygulamalı eğitimine devam edenler veya birinci derece yakınları o ilde ikamet edip başka illerde eğitim görenler depremle ilgili lisansüstü programlarda özel öğrenci olarak bu eğitimi alabilirler. birinci derece yakınlarının ikamet ettikleri veya geçici olarak yerleştikleri illerde üniversite
*Bahar yarıyılına uzaktan eğitimle başlıyoruz. Nisan ayı yeniden değerlendirmesi ile burada eğitim fırsatlarının yüz yüze değerlendirildiğini savunuyorum.
HİBRİT TAÇ NEDİR?
Harmanlanmış öğrenme, hibrit öğrenme, harmanlanmış öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme, en basit tanımıyla geleneksel öğretim yöntemlerinin çevrimiçi öğrenme materyalleri, yani çevrimiçi öğrenme materyalleri yardımıyla zenginleştirilmesi olarak tanımlanmaktadır. kombinasyon Harmanlanmış öğrenme, kullanılan teknolojilere ek olarak, geleneksel bir öğrenme ortamında farklı eğitim felsefelerinin kullanılması olarak tanımlanmaktadır.
Harmanlanmış öğrenme, geleneksel eğitimi desteklemek için teknik materyallerin kullanılması olarak görülmemelidir. Harmanlanmış öğrenme, verimliliği artırmak için çevrimiçi eğitime ek olarak yüz yüze öğrenme sunan bir çevrimiçi eğitim kurumu olarak da düşünülebilir.
Enver